רפורמת מסלולי ההשקעה: מה היא כוללת וכיצד תשפיע על הכיס שלנו

מחבר/ת המאמר: נתנאל לומר

תאריך פרסום: 24/09/2024

המהלך, שנועד לשפר את השקיפות ולהשוות ביצועים בין גופי השקעות, נכנס לשלבו השני ופותח בפני החוסכים אפשרויות חדשות להתאמת מסלולי ההשקעה לצרכים אישיים ולקבלת החלטות מושכלות יותר

במשך שנים, רוב רובם של החוסכים בישראל ניהלו את כספם במסלולים הכלליים שהיו בגדר ברירת מחדל. בשנים האחרונות אנחנו עדים לשינוי לטובה של חוסכים רבים שמקבלים החלטות מושכלות ומתאימים את מסלול ההשקעה למאפיינים האישיים הייחודיים להם, כמו גיל, רמת סיכון, מטרות אישיות, מצב משפחתי ועוד.
רשות שוק ההון הבינה את האתגר של רבים להתאים את מסלולי ההשקעה לצרכים של הציבור. 

על כן, החליטה עוד ב-2022, להוציא לפעול רפורמה מקיפה שתגדיר מספר מסלולי ברירת מחדל אליהם ישייכו את הציבור למסלולים התואמים את הצרכים האישיים שלהם. הרפורמה נועדה לקבוע כללים ברורים ואחידים לניהול מסלולי השקעה בגופים המוסדיים, להגביר את השקיפות, ולמקד את אפשרויות הבחירה המתאימות ספציפית לכל חוסך, תוך שדרוג יכולת ההשוואה בין המסלולים השונים.

ב-1 ביולי האחרון נכנס לתוקף השלב השני, במסגרת הרפורמה במבנה מסלולי ההשקעה של רשות שוק ההון.
אנו ננסה לעשות סדר ולהסביר מה כולל כל סעיף ברפורמה, הרציונל שעומד מאחוריו ואיך זה משפיע עלינו – החוסכות והחוסכים.

רפורמת מסלולי ההשקעה – המסלולים שנותרו ללא שינוי משתנים
מסלולי ברירת המחדל, שהם המסלולים הכלליים ובהם נמצא מרבית הציבור, יישארו כפי שהיו עד היום בשמם ובהרכבי ההשקעות כשחלק מהם ימוזגו לתוך מסלול אחד.
גם המסלולים תלויי גיל יישארו כפי שהיו עד היום, ביניהם: מסלול לבני 50 ומטה, מסלול לבני 60-50, מסלול לבני 60 ומעלה, כשהחשיפה המנייתית פוחתת ככל שמתקדמים בגיל.

לשיחת הכוונה עם מתכנן פיננסי ללא עלות

דילוג לתוכן