חסכון כספי הוא לא משימה קלה, במיוחד כאשר עול החובות מתנשא מעבר ליכולת הפירעון. אולם, עם התמודדות נכונה ותכנון מושכל, ניתן להקל את הנטל הכלכלי ולצאת לדרך חדשה.
קבלו כלים יישומיים לסידור נכסים והלוואות, מיקסום תשואות והארכות פירעון – כדי שתוכלו לנשום שוב לרווחה | דעה למשפחות רבות קיימות הלוואות כאלה ואחרות שהן נטלו עבור רכישת רכב, משכנתה לכל מטרה, שיפוץ ועוד. לעיתים, ההלוואות הללו נלקחו בחיפזון.
זה קורה בין היתר בגלל מבול הטלפונים שחלקנו מקבלים מהבנקים או מחברות כרטיסי האשראי, שמצליחים לפתות אותנו בעזרת כושר שכנוע ונגיעה בנקודות רגישות.
התנאים משתנים מהלוואה להלוואה, מסלולי ריביות והצמדות שונות ולתקופות מגוונות. בשל תנאים אלו, פעמים רבות ההחזר החודשי גבוה מאוד, במיוחד לאחר עליית הריבית החדה שחווינו בשנתיים האחרונות, מה שגם מביא למצב שההחזר החודשי של ההלוואות הללו אינו מותאם ומכביד על התא המשפחתי.
השינויים במשק ובריבית גוררים את המשפחה לעיתים למצב של תזרים שלילי – כלומר הכנסות המשפחה מכל המקורות, נמוכות מהוצאותיה. המשמעות של ניהול חוב היא לעשות סדר באותן הלוואות, על מנת שההחזר החודשי יהיה מתאים ונח במסגרת ההכנסות החודשיות, כדי שלא יווצר תזרים שלילי.
המשמעות של תזרים שלילי כזה, הוא גירעון חודשי על כל המשתמע מכך. את הגירעון הזה כל משפחה צריכה לממן מדי חודש.