בתקופה של משברים כלכליים וגיאופוליטיים, כל משקיע חייב לדעת לפזר סיכונים אפשר לנתב בצורה נכונה כדי להגן על תיק הנכסים שלו מפני התנודות בשווקים את ההשקעות לבתי השקעות, לאפיקים, למטבעות, למדינות ולענפים שונים העיקר: לא לשים את כל הביצים בסל אחד מאז תוצאות הבחירות בישראל בנובמבר 2022 , השוק המקומי לא יציב.
השקל נחלש משמעותית אל מול הדולר, המדדים המובילים בישראל שהיו נחשבים לאיתנים ספגו מכה קשה, שבעקבותיה לא מעט חוסכים לא יצליחו להחזיר את מה שהפסידו. ב 2022 – ביותר מ 24%, מדד S&P 500 מנגד, מעבר לים שוק ההון חוגג: ב 2023- קפץ מדד.
רשם עלייה של יותר מ 16.5%- CAC דאקס הגרמני הוסיף יותר מ 20%- לערכו ומדד אף שרק חלק מהגופים המוסדיים השכילו להתחמש במסלולי חו"ל — אלו שכן הרוויחו בענק. ב 2023- , מסלולי חו"ל ברמת סיכון בינונית־גבוהה, הזהה למסלול הכללי המסורתי, הגיעו לביצועים הגבוהים פי שלושה ואף ארבעה מהמסלול הכללי, ובחלק מהמקרים גם פי שניים ממסלול של 100% מניות, שנחשב מסוכן.
למרות הביצועים היפים של מדדי חו"ל ב 2023- — ב 2024- רב הנסתר על הגלוי.
הסכסוכים הגיאו־פוליטיים, שהסלימו בחודשים האחרונים בעקבות המלחמה מול חמאס, והמשבר האינפלציוני העולמי, שכלכלות העולם עדיין מתאוששות ממנו, צפויים להמשיך להשפיע על השווקים גם בשנה זו. מצד אחד המשברים התכופים פותחים פתח להזדמנויות השקעה חדשות – ומצד שני הם מקשים על המשקיעים לנהל סיכונים בתיק הנכסים.