סדרת העלאות הריבית מצד הבנקים המרכזיים – אלה שהיו ואלה שעוד כנראה תבואנה – נותנת אותותיה בשווקים הפיננסיים ומטלטלת את הבורסות, לאחר שנים של גאות חסרת תקדים.
בייחוד בעתות אלה, כשהמשקיעים אחוזי פאניקה וחרדה לכספם, יישום אסטרטגיית השקעה התואמת את תוחלת הזמן וסיבולת הסיכון, היא המפתח למזעור נזקים וצליחת הסערה הכלכליתהכלכלה הגלובלית נמצאת בנקודת פיתול. אחרי למעלה מעשור שהאינפלציה נותרה בגבולות היעד והריבית שייטה בסמוך לטריטוריה האפסית, המגמות התהפכו.
דהירה אינפלציונית, שלא נראתה דומה לה בעולם המערבי זה למעלה מ-40 שנה, הובילה את הפד' (הבנק המרכזי בארצות הברית), ומקביליו בעולם, להגיב באמצעות התנעת מחזור העלאות ריבית חדות ועקביות, במטרה לרסן את נסיקת האינפלציה ולהשיב את יציבות המחירים.
אלא שהצטלבות המגמות מבשרת גם על גמילה מייסרת מעידן של כסף זול, שהיה המנוע מאחורי הגאות שליוותה את השווקים הפיננסיים בשנים האחרונות – וגלי ההדף מורגשים במלוא עוצמתם: שווקי המניות והאג"ח עוברים התאמה לסביבה הכלכלית החדשה וסופגים מהלומות כואבות.
אלו גם יחד מאותתים על כניסה לסייקל כלכלי חדש, כזה המגלם פרמיית סיכון גבוהה, הדורשת חשיבה מחודשת ביחס לטקטיקת פיזור נכסי ההשקעה, באופן שתהלום בצורה אפקטיבית את חתך הזמן, סיבולת הסיכון והיבטי המיסוי השונים, ותאפשר לנטרל רעשי רקע בתקופה של סערה בשווקים.